شاید تصور کنید که زانو در طی فعالیتهای روزانه، تنها وزن کلی بدن را تحمل میکند، اما باید بدانید که در واقع، زانو فشاری معادل ۵ برابر وزن بدن را متحمل میشود. تحمل چنین بار و فشاری، کاملا سخت و دشوار است و برای اینکه زانو بتواند این میزان از فشار را تحمل کند، باید بطور دائمی ترمیم شود. در حین ترمیم، احتمال آسیب دیدگی وجود دارد و زمانی که بدن قادر به ترمیم کامل زانو نباشد و یا مدت زمان ترمیم زانو طولانیتر شود، احتمال تشدید این آسیب دیدگی نیز حتی وجود خواهد داشت. بدن در تمامی موارد قادر به ترمیم ۱۰۰٪ آسیب دیدگیها نیست، از اینرو متخصصان زانو میتوانند در این راه همراه شما باشند و در درمان زانو به شما کمک کنند. متخصصان زانو در ارزیابی، تشخیص و درمان مشکلات مربوط به زانو تخصص دارند و در این زمینه آموزشهای پیشرفتهای دیدهاند و میتوانند در صورت بروز هرگونه مشکل در زانو به علت بیماری یا آسیب فیزیکی، این موارد را به بهترین شکل ممکن و با مناسبترین روش درمانی رفع کنند. متخصص زانو گزینههای درمانی متعددی را برای زانوی بیماران بررسی میکند. متخصص زانو درمان را با کم تهاجمیترین روش درمانی شروع میکند و به راه حلی دست پیدا میکند که علاوه بر کم خطرترین بودن، بیشترین میزان تسکین را نیز بهمراه داشته باشد. متخصصان زانوی متعددی در تهران وجود دارند که میتوانند به درمان مشکلات زانوی شما کمک کنند. با این حال، شما باید پزشک مجرب و ماهری را انتخاب کنید که بتواند شما را بخوبی درمان کند.
چه زمانی باید به متخصص زانو مراجعه کرد
توانایی ارتباط گیری و شناخت هر یک از علائمی که دارید، این امکان را به شما میدهد تا اطلاعات مفیدی را در اختیار متخصص زانوی خود قرار دهید. این اطلاعات میتواند به پزشک نشان دهد که شدت آسیب دیدگی زانوی شما چقدر است و یا اینکه به چه نوعی از بیماری زانو مبتلا هستید. در صورت داشتن هریک از علائم زیر، حتما به متخصص زانو مراجعه کنید:
- ناتوانی در خم کردن زانو بدون درد
- سفتی زانو یا ناتوانی در صاف کردن کامل زانو
- بیرون زدگی زانو حین راه رفتن و یا ایستادن
- قفل شدن زانو هنگام ایستادن یا تلاش برای راه رفتن
- ایجاد برآمدگی دردناک در زیر یا روی کاسه زانو
- شنیدن صدای ترکیدگی یا سایش یا قرچ قرچ کردن به هنگام حرکت دادن زانو
- سفتی یا تورم
- درد شدید یا سوزش زانو
- درد ضربان دار زانو که خواب شبانه شما را مختل میکند
- تورم، قرمزی زانو و احساس گرما حین لمس زانو
- ضعف یا بی ثباتی زانو
تمامی مشکلات زانو نیز به درمان و مداخله پزشکی نیاز ندارند. از اینرو، اکثر تغییرات جزئی، رگ به رگ شدگی و آسیبها را میتوان در خانه با استراحت کردن، استفاده از یخ و قرار دادن زانو در ارتفاع، درمان کرد. اگر هریک از علائم زیر را دارید باید با متخصص زانو مشورت کنید:
- تورم یا تغییر شکل آشکار زانو
- زانوی شما توانایی تحمل وزن بدنتان را نداشته باشد
- بیرون زدگی زانو حین راه رفتن
- علاوه بر قرمزی و تورم زانو، تب هم داشته باشید
- درد شدید زانو
اگر هر یک از علائم فوق الذکر را دارید، می تواند به این معنی باشد که یکی از آسیبها یا عارضههای زیر را دارید که توسط متخصص زانو قابل درمان است:
- پارگی رباط صلیبی قدامی ACL
- آرتروز زانو
- آسیب یا پارگی غضروف زانو
- جابجایی کشکک زانو
- شکستگی کاسه زانو
- رگ به رگ شدن زانو
- در رفتگی مفصل زانو
- کشیدگی و پارگی رباط داخل زانو MCL
- بیماری ازگود شلاتر
- استئوآرتریت زانو
- آسیب های ورزشی
- پارگی منیسک
- تاندونیت یا التهاب تاندون زانو
متخصصان زانو درک میکنند که درد زانو میتواند شما را از انجام فعالیتهای روزمره باز دارد و زندگی شما را مختل کند.
برای درمان مشکلات زانو باید به چه پزشکی مراجعه کرد؟
ممکن است زانوی شما تحت تأثیر آسیبهای متعدد قرار گیرد. نوع متخصصی که باید به آن مراجعه کنید بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله آیا زانوی شما آسیب جدی نظیر چرخش زانو در حین فعالیت ورزشی یا ضربه خوردن به زانو به دلیل سقوط از ارتفاع و غیره را تجربه کرده است یا خیر. جراحان ارتوپدی و متخصصان پزشکی ورزشی درمانهای جراحی و غیرجراحی را برای موارد آسیب جدی زانو ارائه میدهند. در مواردی که مشکل زانو ناشی از هیچگونه آسیب فیزیکی آشکار نباشد، میتوان از درمانهای متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، روماتولوژیست یا فیزیوتراپیست بهره برد. برای هر مورد باید به پزشک متخصص مراجعه کرد، اما این مقاله شما را با نکات و راهنماییهای لازم برای یافتن پزشک مناسب جهت درمان مشکلات و شرایط خاص زانو آشنا میکند.
- در موارد آسیب حاد و شدید زانو، مانند آسیبهای ناشی از تصادف با وسیله نقلیه موتوری یا حادثه حین کار با ابزار و ماشین آلات، باید به جراح ارتوپد متخصص تروما مراجعه کنید.
- اگر زانو دردی داشته باشید که بطور ناگهانی به هنگام دویدن، پریدن یا در حین فعالیت ایجاد میشود، باید به متخصص پزشکی ورزشی مراجعه کنید. این متخصصان هم درمان جراحی و هم غیر جراحی را برای مواردی مانند رگ به رگ شدگی (پارگی رباط)، شکستگی و سایر مواردی از این قبیل ارائه میدهند.
- اگرچنانچه بدون هیچگونه آسیب مشهودی دچار زانو درد شده باشید، میتوانید به فیزیوتراپ یا متخصص پزشکی ورزشی مراجعه کنید که ابتدا شما را معاینه کرده و درمان میکند و یا در موارد دیگر در صورت لزوم، شما را به فیزیوتراپ، جراح ارتوپد یا روماتولوژیست ارجاع میدهد. افراد حدودا ۵۰ ساله یا بیشتر، در صورتی که زانو دردی با علت نامعلوم داشته باشند، باید ابتدا به یک جراح ارتوپد متخصص در زمینه آرتروز مراجعه کنند تا مشخص شود که آیا کاندیدای تعویض مفصل زانو هستند یا خیر.
فارغ از اینکه در ابتدا به کدام متخصص مراجعه کنید، تشخیص دقیق علت زانو درد، به آزمایشهای تصویربرداری رادیولوژیکی اعم از عکسبرداری با اشعه ایکس یا ام آر آی (MRI) نیاز دارد و این تصویربرداری باید توسط رادیولوژیست با تخصص اسکلتی عضلانی انجام گیرد.
انواع متخصص زانو
جراحان ارتوپد
جراحان ارتوپد در زمینهی جراحیهای مفاصل، استخوانها و ساختارهای حمایت کننده سیستم اسکلتی عضلانی تخصص دارند.
متخصصان مدیریت درد
متخصصان درد پزشکانی هستند که بر درمان بیمارانی که از درد مزمن رنج میبرند تمرکز دارند تا در مورد تسکین درد به آنها کمک کنند.
پزشکان طب فیزیکی
متخصصان طب فیزیکی یا پزشکان توانبخشی نیز در درمان مشکلات عضلانی و اسکلتی و بطور کلی مشکلات حرکتی که بیماران بعد از بیماری یا آسیب دیدگی دچار آن میشوند، تخصص دارند.
فیزیوتراپیست
فیزیوتراپیستها نیز متخصصانی هستند که آموزش دیدهاند تا با افراد کار کنند و به آنها کمک کنند که تحرک و عملکرد اندامهای خود را بعد از ابتلا به بیماری و آسیب دیدگی یا بعد از انواع جراحیها، بازیابی کنند.
متخصصان پزشکی ورزشی
متخصصان پزشکی ورزشی معمولاً بر درمان شرایط یا آسیب های مربوط به ورزش یا فعالیت جسمانی تمرکز میکنند. از ورزشکاران حرفهای گرفته تا افراد معمولی که تنها زندگی پر تحرکی دارند، به این متخصصان مراجعه میکنند.
چگونه بهترین متخصص زانو را انتخاب کنیم؟
وظایف مهمی بر عهده زانو قرار دارد. زانو قابلیت خم شدن پا را فراهم میکند و همچنین نیروی لازم برای انجام فعالیتهایی نظیر دویدن، پریدن، چرخش، نشستن و ایستادن را فراهم میکند. با این حال، زانو قادر به چرخش نیست و این باعث محدود شدن دامنه حرکتی زانو میشود. به دلیل وجود اجزای متحرک مختلف در مکانیسم زانو، این عضو در معرض آسیب و بیماری قرار میگیرد. اگر زانو به درستی عمل نکند، سایر بخشهای بدن نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت. برای درمان زانو، بهتر است به یک متخصص زانو مراجعه کنید. یک متخصص زانوی خوب باید دارای معیارهای زیر باشد:
برای درمان شما از هیچ تلاشی مضایقه نکند
متخخصان زانو برای تشخیص انواع آسیبها و اختلالات زانو و برای درمان آنها با استفاده از جدیدترین تکنیکها جهت ترمیم یا جایگزینی مفصل زانو، به بیماران خود کمک میکنند. آنها باید برای درمان مشکلات بیماران تا حد ممکن از هیچ تلاشی مضایقه نکنند و در کنار درمان و تلاش برای بازگرداندن عملکرد زانو، محافظت از زانو در برابر آسیبهای بعدی را نیز مد نظر قرار دهند.
اهداف شخصی شما را نیز حین درمان و بهبودی در نظر بگیرد
بسته به اهداف و نیاز هر بیمار، متخصص زانو موظف است تا درمانی که مناسب شرایط بیمار باشد را در پیش بگیرد. در اکثر موارد و در صورت امکان، متخصص زانو کار خود را با درمانهای محافظه کارانه و غیر جراحی شروع میکند و اگر این درمانها کارساز نباشند، با بیمار خود در مورد گزینههای جراحی صحبت خواهد کرد.
در دسترس بودن متخصص زانو
زمانی که بیمار به متخصص زانو مراجعه میکند، هم خود بیمار و هم خانوادهی او عضوی از تیم مراقبتی متخصص زانو خواهند بود. هدف این است که بیمار شرایط و آسیب زانوی خود و گزینههای درمانی را بخوبی درک کند. از اینرو، در دسترس بودن و توانایی ارتباط گیری مناسب متخصص زانو بسیار حائز اهمیت است.
مورد اعتماد سایر متخصصین باشد
متخصص زانو باید قادر باشد تا روشهای درمانی خلاقانه و غیر واحدی را ارائه دهد. از طرفی، باید بقدری معتبر باشد که بتواند بیماران خود را جهت انجام جراحیهای پیچیده به یک مرکز درمانی ارجاع دهد. این بدان معناست که این پزشک باید از اعتبار کافی در بین سایر متخصصین زانو برخوردار باشد.
علل شایع زانو درد کدامند؟
زانو درد شایعترین علت مراجعهی افراد به متخصصان زانو است. در اکثر موارد زانو درد ناشی از فشار بیش از حد یا درد عضلانی است و طی چند روز با استفاده از یخ و استراحت کردن تسکین مییابد. با این حال، زمانی که زانو درد طی چند روز تسکین نیابد و با سفت شدن و متورم شدن زانو همراه باشد، باید به متخصص زانو مراجعه شود. متخصص زانو، معاینات و آزمایشهای تشخیصی را برای یافتن علت اصلی زانو درد انجام میدهد. سایر مشکلات و عارضههای مرتبط با زانو عبارتند از:
آرتروز زانو
استئوآرتریت زانو که در اغلب موارد با نام آرتروز زانو شناخته میشود، یکی از بیماریهای شایع ارتوپدی بویژه در افراد مسن است. استئوآرتریت زانو در نتیجهی تخریب و فرسایش غضروف مفصلی ایجاد میشود. این عارضه باعث تحریک و التهاب مفاصل میشود که این امر منجر به درد، تورم و سفتی زانو میشود.
پارگی مینیسک زانو
منیسکها دو تکه غضروف c شکل در دو طرف زانو هستند. آنها با توزیع یکنواخت وزن هنگام ایستادن، راه رفتن، دویدن و پریدن، به عنوان بالشتک زانو جهت تحمل فشار عمل میکند. پارگی مینیسک باعث ایجاد درد و احساس قفل شدن زانو میشود.
پارگی رباط زانو
چهار رباط در زانو وجود دارند که باعث ثبات زانو میشوند و مانع از چرخش زانو به جهات خاصی میشوند. پارگی و کشیدگی رباطهای زانو جزو آسیبهای رایج ورزشی است. پیچش شدید و کشیدگی بیش از حد و غیر طبیعی ناشی از تغییر جهت سریع یا برخورد با بازیکنان دیگر میتواند باعث کشیدگی و پارگی رباطهای زانو شود. آسیب رسیدن به یک رباط زانو اغلب میتواند باعث آسیب دیدگی رباط دیگر نیز بشود. علائم پارگی رباط زانو عبارتند از:
- درد در زانو
- تورم
- کبودی
- احساس گرفتگی یا پیچش زانو
- شنیدن صدای شبیه به ترکیدن حباب در لحظه آسیب دیدگی
آب آوردن زانو (افیوژن)
زانو در حالت طبیعی معمولا به اندازهی یک اونس مایع درون خود دارد. با این حال، زمانی که زانوی شما آسیبی میبیند یا زانوی شما بخاطر ابتلا به آرتروز یا مشکلات دیگر تحریک میشود، مایعی در زانوی شما جمع میشود تا از مفاصل زانوی شما محافظت کند. در حوزه پزشکی، این امر به عنوان افیوژن زانو شناخته میشود اما عامه مردم به آن آب آوردن زانو میگویند.
شکستگی استرسی
شکستگیهای استرسی جزو آسیبهای شایع ورزشی هستند. اگرچه شکستگی استرسی میتواند در هر کدام از استخوانهای بدن رخ دهد اما این آسیب اکثرا در ناحیه ساق و کف پا رخ میدهد. شکستگی استرسی ۳ دلیل عمده دارد:
- زمانی که عضلات خسته میشوند و دیگر نمیتوانند استرس و فشار را جذب کنند،نهایتا این فشار به استخوانها منتقل میشود و باعث ایجاد ترکهای ریز در استخوان میشود.
- ضربه دیدگی مکرر در پی استفاده از کفش نامناسب یا حرکت نادرست.
- ضعیف شدن استخوانها در پی ابتلا به پوکی استخوان.
شکستگیهای استرسی باعث ایجاد درد و ناراحتی میشوند که انجام فعالیت میتواند این درد را تشدید کند.
پارگی تاندون کشکک در زانو
تاندون کاسه یا کشکک زانو، یک نوار فیبری است که کاسه زانو را به بالای استخوان ساق پا متصل میکند و به زانو اجازه خم شدن و صاف شدن میدهد. تاندون کشکک در زانو ممکن است به روشهای مختلفی پاره شده یا آسیب ببیند. اما در اکثریت موارد، پارگی در نقطهی اتصال تاندون به کاسه زانو رخ میدهد. در اکثر موارد پارگی تاندون بدلیل استفاده بیش از حد یا در اثر کشیدگی مکرر اتفاق میافتد. این عارضه به عنوان تاندونیت کاسه زانو نیز شناخته میشود.
لقی کشکک زانو
کاسهی زانو، استخوان ران و ساق پا را به هم متصل میکند. تاندون نیز این کاسه را در شیار تروکلئار زانو محکم میکند و این امکان را فراهم میکند تا به هنگام خم و راست کردن زانو، کاسه زانو در امتداد این شیار حرکت کند. لقی یا بی ثباتی کاسه زانو اکثرا در کودکان دیده میشود و زمانی اتفاق میفتد که کاسه زانو در امتداد شیار تروکلئار باقی نمیماند و به سمت داخل یا خارج زانو کشیده میشود.
رگ به رگ شدن و کشیدگی
رگ به رگ شدن نیز زمانی زخ میدهد که رباطها بیش از حد نورمال و طبیعی خود کشیده شده و یا پاره شوند. رباطها نوارهای سخت فیبری هستند که استخوان را به استخوان متصل می کنند. کشیدگی نیز زمانی رخ میدهد که عضله یا تاندون بیش از محدوده طبیعی خود کشیده یا پاره شود. تاندون نیز طنابی فیبری است که عضلات را به استخوانها متصل میکند.
دررفتگی
دررفتگی زمانی اتفاق میافتد که یک یا چند استخوان در یک مفصل از موقعیت طبیعی خود خارج شوند. اکثریت دررفتگیهای مفصلی یا در اثر تصادفات یا درپی ضربه مستقیم به مفصل ایجاد میشوند. علائم رایج دررفتگی مفاصل عبارتند از:
- درد مفصل
- تغییر شکل آشکار مفصل
- کاهش تحرک مفصل
- بی حسی یا سوزن سوزن شدن اطراف مفصل
اگر دچار دررفتگی مفصل شده باشید باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان قرار بگیرید چرا که احتمال آسیب دیدگی استخوانهای اطراف، رباطها و بافت نرم با دررفتگی مفصل بسیار بالا میرود. در صورتی که دچار دررفتگی مفصل زانو شدید، سعی نکنید که خودتان زانو را به موقعیت قبلی بازگردانید چرا که این امر ممکن است باعث تشدید آسیب دیدگی شود.
آسیب دیدگی همسترینگ
همسترینگ از ۳ عضله تشکیل شده که در سمت پشت ران از لگن تا زانو کشیده میشوند. آسیب دیدگی همسترینگ میتواند به صورت کشیدگی، پارگی جزئی یا پارگی کامل از استخوان رخ دهد. آسیب دیدگی همسترینگ ممکن است با علائم زیر همراه باشد:
- احساس کشیدگی یا پارگی عضله در پشت پا
- کبودی یا تورم
- ضعف در پا
در اکثر موارد آسیب دیدگی همسترینگ حاد بوده و در اثر کشیدگی بیش از حد عضلات حین دویدن یا در پی تغییر جهتهای سریع ایجاد میشوند. با این حال، برخی از موارد آسیب دیدگی همسترینگ تدریجی بوده و در پی عدم بهبودی کامل پارگیهای ریز ایجاد میشوند.
تشخیص و درمان زانو درد
با توجه به اینکه عوامل و شرایط مختلف و آسیبهای متعدد میتوانند باعث درد زانو شوند، اولین مرحله برای تشخیص صحیح علت درد زانو، مراجعه به پزشک و انجام معاینه است. معمولاً در ویزیت اول، شما با یک جراح ارتوپد یا متخصص پزشکی ورزشی مشاوره خواهید کرد. پزشک ارزیابی و معاینه جامعی انجام داده و درباره فعالیتهای جسمانی اخیر شما سوال خواهد پرسید. لازم همچنین ممکن است برای تکمیل تشخیص، آزمایشهایی مانند عکسبرداری با اشعه ایکس، آزمایش MRI یا CT scan نیز درخواست شود. تشخیص علت درد به تعیین روش درمان و تعیین اینکه با کدام تیم پزشکی همکاری خواهید کرد، کمک میکند.
از چه گزینههایی برای درمان زانو درد استفاده میشود؟
آرتروسکوپی زانو توسط متخصصین زانو
آرتروسکوپی یک درمان جراحی است که توسط متخصصین ارتوپدی در موارد مختلفی از آن استفاده میشود. آرتروسکوپی زانو روشی برای دیدن داخل مفصل است. پزشکان انواع مختلفی از آرتروسکوپی زانو، از جمله ترمیم مینیسک یا برداشتن و ترمیم رباط را ممکن است توصیه کنند.
درمان پارگی و بازسازی رباط صلیبی قدامیACL، توسط متخصصین زانو
یکی از کاربردهای عمدهی جراحی آرتروسکوپی در درمان پارگی و بازسازی رباط صلیبی قدامیACL است. ترمیم پارگی رباط صلیبی قدامی یکی از رایج ترین جراحیهای ارتوپدی است. این عمل جراحی، ثبات و عملکرد زانو را بازیابی میکند. جراح ارتوپد، پارگی رباط صلیبی قدامی را با بخیه های کوچک و پیوندی از همسترینگ یا تاندون کاسه زانو ترمیم می کند تا رباط تازه ترمیم شده را تقویت کند. سپس جراح، رباط را با استفاده از پیچهای مخصوص جراحی به استخوان متصل میکند.
جراحی تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی توسط متخصصین زانو
متخصصان زانو ممکن است روشهای مختلفی برای تعویض مفصل زانو را توصیه کنند، از جمله تعویض جزئی مفصل زانو، تعویض کامل مفصل زانو و یا تعویض مجدد مفصل زانو. این تصمیم بستگی به شرایط و نیازهای بیمار دارد و ممکن است از روش جراحی سنتی یا جراحی با کمک ربات استفاده شود. در تعویض کامل مفصل زانو، جراح استخوان و غضروف آسیب دیده را از زانو جدا کرده و آنها را با قطعات فلزی و پلاستیکی جایگزین میکند. این قطعات جایگزین، از نظر آناتومی و عملکردی با زانوی اصلی مشابهی دارند و به فرد امکان میدهند فعالیتهای روزمره خود را از سر بگیرد.
اگرچنانچه آرتروز یا آسیب فیزیکی، فقط به یک قسمت یا یک سمت مفصل زانو آسیب رسانده باشد، در اینصورت جراح تعویض جزئی مفصل زانو را توصیه میکند. در این روش، متخصص زانو فقط بافت آسیب دیده را برداشته و جایگزین میکند و بافت سالم شما را دست نخورده میگذارد.
اگر جراحی پیشین تعویض مفصل زانو با شکست مواجه شود و یا قطعات جایگزین شده به مرور زمان فرسوده شده باشد، ممکن است به جراحی مجدد زانو نیاز باشد. در این حالت، جراح پروتزهای معیوب و بافتهای آسیب دیده را قبل از جایگزینی قطعات جدید برمیدارد.
سوالات متداول
بهترین دکتر برای درمان مشکلات زانو کدام است؟
برای دریافت بهترین درمان، پزشک ارتوپد را انتخاب کنید. پزشکان ارتوپد دانشی عمیق در این حوزه دارند و آموزشهای تخصصی لازم برای درمان طیف گستردهای از مشکلاتی که بر سیستم اسکلتی عضلانی، استخوان ها، مفاصل، غضروف، ماهیچه ها و اعصاب و بویژه زانوها تاثیر میگذارند را، دارا میباشند.
کدام نوع جراح، زانو را جراحی میکند؟
جراحان ارتوپد عمل جراحی تعویض کامل زانو را انجام میدهند. پزشکان باید سالها آموزش ویژه را طی کنند تا جراحان ارتوپد دارای گواهی بورد شوند، اما هیچ گواهی یا مجوز خاصی برای جراحی تعویض مفصل زانو وجود ندارد.
کار متخصص زانو چیست؟
جراحان ارتوپد در درمان جراحی برای مشکلات ناشی از بیماری و آسیب فیزیکی در استخوان ها، مفاصل و سایر ساختارهای دخیل در حرکت بدن تخصص دارند.
چگونه میتوان یک جراح خوب زانو را انتخاب کرد؟
از اشخاص و منابع زیر استفاده کنید:
- مشورت با پزشک عمومی
- مشورت با دوستان و آشنایان
- مشورت با شرکت بیمه
- مشورت با پزشکان متخصص ارتوپدی بیمارستان
- جستجو و بررسی آنلاین
پزشک ارتوپد کیست؟
جراحان ارتوپد پزشکانی هستند که در درمان مشکلات مربوط به سیستم اسکلتی عضلانی، استخوان ها، مفاصل، رباط ها، تاندون ها و ماهیچه هایی که برای حرکت و زندگی روزمره بسیار ضروری هستند، تخصص دارند.
چه زمانی باید به پزشک ارتوپد مراجعه کرد؟
معمولا افراد به دلیل درد مفاصل، عضلات، استخوانها یا هرگونه مشکل مربوط به سیستم حرکتی بدن به پزشک ارتوپد مراجعه میکنند. اگر ناحیهای در بدن شما درد میکند و یا سفت و متورم شده است، یا اگر مفاصل، استخوانها، عضلات یا رباطهای شما دچار آسیب دیدگی شده است، باید به پزشک ارتوپد مراجعه کنید.
چه زمانی بعد از بروز زانو درد باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر زانو درد پس از مدتی خودبخود تسکین نیابد باید به پزشک مراجعه کرد. بطور کلی ورزشکاران در صورتی که درد زانویشان تا ۴۸ ساعت تسکین نیابد باید به پزشک مراجعه کنند. سایر افراد معمولی و بزرگسالان نیز در صورتی که زانو دردشان بعد از گذشت ۳ هفته تسکین نیابد، باید به پزشک مراجعه کنند.